2015.04.01. Fehérvári TV híradó (részlet) -Merre tovább Esőemberke!? címmel konferenciát rendezett az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI. A szakmai programot az autizmus világnapja alkalmából hívták életre a Magyar Király hotelben.


A KONFERENCIA TELJES VIDEÓANYAGA

A konferencia hivatalos megnyitója előtt a szociális és kapcsolati hálót szimbolizáló mozdulatjáték a szállóda előtt

Arany EGYMI táncművészeti csoportjának bemutatója a szállóda előtt

Arany EGYMI táncművészeti csoportjának bemutatója

A szociális és kapcsolati hálót szimbolizáló mozdulatjáték

Bartyik Mihályné Arany János EGYMI igazgatójának köszöntője

Az autista csoportok műsora

Sokan nincsenek tisztában a megváltozott munkaképesség fogalmával, annak előnyeivel, illetve felhasználhatóságával. Ennek tisztázására hívtuk segítségül TAMÁS KRISZTINÁ –t, aki a Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének Igazgató Helyettese. Bemutatta nekünk: Hogyan lesz valaki megváltozott munkaképességű személy?

ÖSTÖR ANNAMÁRIA önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok beszéde

A következő előadó egy olyan pályázatot mutatott be, ahol az autizmussal élő fiatalok munkába állásának megsegítése már pozitív elbíráláson van túl, ennek megvalósítási szakasza következik. TENYEI TÓTH JÁNOS a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézménytől, bemutatta az "Ablak a világra", című pályázat lehetőségeit, eredményeit.

NÉMETH-MIKES ANDREA szakterületi témavezető a Nyolc Pont Projektben – a szülői oldal szemszögéből engedett bepillantást a már évek óta folyó projektbe, ami az Autizmus témájú szülő és szakemberképzésekről szól.

Egy Közhasznú Egyesület munkáját ismerhettük meg, a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület elnöke RIEGER ERIKA gyógypedagógus előadásában, aki a Komplex rehabilitációról beszélt.

A nagyvállalati példa a "fogyatékos barát munkahelyek" és a fogyatékkal élők munkahelyi alkalmazására. Előadók voltak: BÉKEFI ÖRS AUCHAN Székesfehérvár áruház igazgatója, KAMOCSA EDIT HR (humánerőforrás) vezető, KISS VIRÁG foglalkoztatást támogató országos HR vezető.

MAGYAR LÁSZLÓ a Karitasz Szent Kristóf Ház alapítója, vezetőjének előadása.

A tatai Napra Forgó Nonprofit Kft képviselőitől hallhattunk a Megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációjának legfontosabb szempontjai – címmel bemutatót, melyet BARTHA KATALIN programvezető, EGRY MÁRTA rehabilitációs tanácsadó – ismertetett.

BÁNSZKI ELEONÓRA ügyvezető, az Empíria Nonprofit Kft. képviseletében, aki "Egy spanyol modell az esélyteremtésre" –címmel tartott előadást.

KÁNYA KINGA projektmenedzser Jól-Lét Alapítványtól, mely egy olyan kutatásban vesz részt, amely azt vizsgálja, méri fel, hogy a fogyatékos gyermeket nevelő 40 év alatti nők hogyan, és hol tudnak elhelyezkedni a nem túl széles palettán mozgó lehetőségek tekintetében.