Arany János Iskola - Bemutatkozás Arany János Iskola - Alapfok Arany János Iskola - Szakiskola Arany János Iskola - Autisták Arany János Iskola - Szolgáltatásaink Arany János Iskola - Tagintézmény - Ezredéves Iskola
 
Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája

Szakiskola

Fejér megye témahét (2016.09.12-16.)

A fejérmegyei témahét 5 napja alatt részt vettünk madárgyűrűzésen, játékos formában megismerkedtünk a megye domborzati, vízrajzi elhelyezkedésével. Összegyűjtöttük, megneveztük megyénk településeit, híres alakjait. Csákvári, dinnyési, iszkaszentgyörgyi kirándulásaink során betekintettünk a megye tárgyalkotó kultúrájába.

témahét témahét

Állatok világnapja 2016.10.04.

Az Állatok világnapján egy iskolai projektnapon, délelőtt az állatvilág nagy csoportjaival-emlősök, madarak, bogarak, hüllők, halak- ismerkedtünk játékos formában.Délután a felelős állattartásról tartottak előadást a Herosz Fehérvárti Állatotthon munkatársai.

Állatok világnapja Állatok világnapja

Kirándulás a Budapesti Állatkertben 2016.09.19.

Az állatkert mindig nagy élmény tanulóinknak, minden évben fedezünk fel valami újat, és persze minden állatot imádunk.

állatkert

Időutazás éves projekt

A szakiskola projektje a 2016-17 tanévben az Időutazás címet kapta, mely célja történelmi korok bemutatása tanulóinknak. Az idei évben 6 alkalommal mutatjuk be osztályonként az adott kor főbb jellemzőit: kultúra, öltözködés, történelmi események, híres emberek, ételek, foglalkozások…. A tanultakat egy „történelemkönyvbe” gyűjtik a tanulók: képek, feladatlapok, alkotásokat, történetek….

Projektnyitó 2016. 10.20.

A nyitónapon áttekintettük játékosan az idei projetk történelmi korszakait. Kezdésként egy divatbemutatót tartottunk minden korszak öltözködési stílusát követve, majd feladatlapokat töltöttünk ki, megismerkedhettünk egy- két kinccsel, amiket rendszerezhettünk, minden korszaknak elkészült 3D-ben a legjellemzőbb vonása, táncoltunk, táviratokat fejtettünk meg. Nagyon várjuk a folytatást!

projektnyitó projektnyitó

Őskor 2016.11.23.

Az őskor bemutatása a 12.a és 12. b évfolyam feladata volt. Kis jelenettel prezentálták a kor társadalmát, feladatait. A nap során volt barlangfestés, marokedény készítés, pattintott kőfegyver készítés, vadászt, halászat, gyűjtögetés, élelem késtózítés magvakból… Régészkedhettünk Marton Tibor régész segítségével.

őskor őskor

Helloween 2016.10.28.

Megemlékeztünk az angolszász hagyományú helloween napról, egy kicsit szellemeskedtünk, sminkeltünk tököt faragtunk, sportoltunk és sütiztünk.

Helloween

Integrált kézműves 2016.11. 21.

Vendégeink voltak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7. osztályos tanulói. Jó hangulatú agyagos és textiles foglalkozás volt a 11.a és 11.b évfolyamos tanulóink közreműködésével.

kézműves foglalkozás

Integrált sportnap 2016.12.05.

Vendégeink voltak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 5. osztályos diákjai. Közös sportolás, játék, jókedv, vidámság...

sportnap sportnap

Mikulás nap 2016.12.06.

A szakiskolában is megjött a Mikulás. A zenekar gyönyörű szintetizátort kapott, a gyerekek sok- sok finomságot. Énekeltünk, kézműveskedtünk, megnézhettünk egy remek kis mesét és még sportoltunk is egyet a Mikulás jegyében.

Mikulás Mikulás

II. féléves programjai

2016. 12. 15. Karácsonyi koncert a Szent Sebestyén Templom

Hagyományosan az idei tanévben is megtartottuk Karácsonyi koncertünket a Szent Sebestyén templomba. Nagy örömünkre sokan hallgatták meg meghitt koncertünket, melyet a tanulók és pedagógusaik közösen adtak elő.

2017.01.12. Időutazás projekt: Ókor

Az ókor rövid saját költeményű dallal kezdődöt. Ezen a napon vendégeink ókor ruházkodását mutatták be, mindenki felvett valamit a régmúltból. Majd főzőcskéztünk, építettünk piramist, festettünk, ragasztottunk, okoskodtunk és részt vettünk egy ókori olimpián is. Végezetül az ókori gasztrónomiával is ismerkedhettünk.

2017.01.16. Egészségnap

Szokásos januári egészségnapunk sok-sok programmal, érdekességgel örvendeztette meg tanulóinkat. A nap folyamán fejthettek rejtvényeket, feladatokat oldottak meg, vásároltak az egészség jegyében, finom, ízletes salátákat készítettek. Ellátogathattunk a közeli fogászati rendelőbe és egy jóga foglalkozáson is részt vettünk. Idén is sokat tanulhattunk az egészségről.

2017. 01. 17. Balatonszárszói wellness

Köszönet illeti Bódi Zoltánt és Tieber Lászlót, akik negyedik éve, minden januárban megszervezik ezt a kirándulást tanulóinknak Balatonszárszóra a Két Korona Konferencia és Wellness Hotel – Étterembe.

2017.01.18. VOKE

Idén is 5 alkaélommal vehettünk részt a VOKE által szervezett kézműves foglalkozásokon.

2017.02.28. Mohai Tikverőzés

Jót mulattunk februárban Mohán. Korom, fánk, nevetés és tánc. Mindenki jól érezte magát. Ha már ott voltunk, akkor meglátogattuk a Mohai Ágnes ásványvíz palackozó üzemét is.

2017.03.02. Idutazás projektnap: Középkor

Idutazásunk következő állomása a középkor világa volt. Vendégeink bemutatták a középkori visseleteket, harcművészeti bemutatót tartottak, majd ott voltak a középkori vitézképző állomáson egész nap. A nap folyamán pénzt vertünk, kézműveskedtünk, sütöttünk, okoskodtunk, sportoltunk. Majd egy királyi lakoma után megelevenítettük a Mohácsi csata képeit.

2017. 03. 14. 1848-as projektnap

Az idei tanévben egy projektnap megszervezésével ünnepeltük meg az 1848-as Forradalom és Szabadságharcot. Sportoltunk, kaptunk fejtörő feladatokat, csináltunk szép nemzeti színű szendvicseket. A nap végére egy projekt füzetet készített minden csoport a kapott feladatokból.

2017.03.31. Zsinórlabda bajnokság

Idei tanévünk zsinórlabda bajnokságát kibővítettük és meghívott vendégeink mindannyian eljöttek. Itt volt Polgárdi Ipartelep, Frim Jakab Napközi Otthon, St. Kristóf Szeretet ház, martonvásári Pápay Ágoston iskola tanulói is. Együtt sportoltunk, mindenki nagyon jól érezte magát.

2017.04.10. ÚJKOR

Időutazásunk következő állomása az Újkor volt. Ellátogattunk az ALTO nyomdába, ahol a tanulók megismerkedhettek a könyv- és nyomtatvány készítés folyamataival és a nyomdai gépekkel. A tormateremben sportversenyt tartottunk, ahol az Újkor neves hajóival keltek útra a gyerekek. Zárásként a jókedvről és hangulatról a Hungarikum zenekar gondoskodott.

2017.04.11. Háztartástan verseny írásbeli feladat – 1. nap

A hagyománnyá vált házi, iskolai verseny első napján a tanulók, írásban adtak számot elméleti tudásukról.

2017.04.11. Háztartástan verseny gyakorlati feladatok – 2. nap

A második napon több állomáson vettek részt. Szelektíven válogatták a hulladékot, a tankonyhán készítettek szendvicset, ültettek fűszer- és egynyári növényeket, válogattak szét ruhákat anyag és szín szerint, gyakorolták az ágyazást.

2017.04.19- 21. Baja Országos Háztartástan verseny

Tanulónk Monostori Réka bejutott az idei tanév országos döntőjébe, melyen kiválóan helyt állt. Gratulálunk neki!

2017.05.05. NESZ tábor

A NESZ táborban egy héten keresztül ismét nagyon jó hangulatban készültünk az immár hagyományos Szt. Martinnal közös koncertünkre. A koncert nagy sikert aratott a nézőközönség körében.

2017.05.15. Anyák napja

Megható és kedves műsorral készültünk a gyerekekkel együtt az idén is Anyák napjára, a szeretet könnyeit csalva az édesanyák és nagymamák szemébe.

2017.05.18. Polgárdi – Egészségnap

Nagy örömmel tettünk eleget a Polgárdi- Ipartelep Intézmény meghívásának ebben a tanévben is. Színes programok, néptán – és hangszeres bemutató, sportolási lehetőségek, kézműveskedés és finom ebéd tette emlékezetessé ezt az egészség napot. Fáradtan, de sok élménnyel tértünk haza.

2107.05.24. Videoton foci

Iskolánk foci szakkörös tanulói a Videoton labdarúgó csapatának műfüves pályáján egy közös integrált focidélutánon vettek részt.

2017.05.25. - Szakiskolai kirándulás, 1. nap Győr

Két napos kirándulásunk első állomása Győr volt. Sétát tettünk a történelmi belvárosban, megcsodáltuk a Fruhmann-Ház Cserépkályha-történeti gyűjteményét, és gyönyörködtünk a Püspökvár-toronyból a pazar kilátásban. A napot kisvonatos városnézéssel zártuk. Késő dlután értünk Dunaszigetre, ahol elfoglaltuk szállásunkat.

2017.05.26. - Szakiskolai kirándulás, 2. nap Dunasziget

A másoduik napon a Tündérsziget Öko Parkban érdekes előadást hallhattunk a Szigetköz állat- és növényvilágáról. Sétakocsikázás tette színesebbé a napot. Lipóton ellátogattunk a híres pékségbe, ahol finom termékkóstolóval egybekötött üzemlátogatáson vehettünk részt.

2017.05.31. - Kihívás napja

Ez a nap valójában is kihívás tanulóink számára, hiszen a mindennapi mozgás fontossága mellett megmutathattuk, hogy mennyire kitartóak. Vidáman nagy lelkesedéssel és sok sportos mozgással töltöttük el a napot.

2017.06.02. – ÖsszetarTó futás

Idén ismét megrendeztük "ÖsszetarTó" futásunkat, melynek célja az integráció, az elfogadás a sérült gyerekek, emberek megsegítése. Ismét sokan voltunk. Köszönet a résztvevő iskoláknak, a város sportolóinak. Köszönet Cser- Palkovics András Polgármester Úrnak, az Auchan áruháznak és az Emersonnak, akik minden évben iskolánk mellé állnak, támogatják és részt vesznek a rendezvényen. Remélem mindenki jól érezte magát és jövőre ismét találkozunk, kézen fogjuk egymást!

2017.06.08. – Udvarrendezés

Udvart rendezett a Szakiskola, szépítettük környezetünket.

2017.06.09. – Szakiskolai zárónap

Eljött az év vége, így ismét megtartottuk szakiskolai zárónapunkat. Játszottunk, tornáztunk, ettünk, sütiztünk és fagyiztunk. Szuper kis nap volt ismét.

2017.06.12. – Főzőcske Szabó László főszakáccsal

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy három tanulónk egy remek ételt készíthetett el Szabó Lászlóval a Lavender Terasz főszakácsával. Az elkészített étel: Tejszínes, zöldséges csirkemell masni tésztával. Tanulóink remekül helytálltak, nagyon büszke vagyok rájuk.

2017.06.14. – Évzáró ebéd a Hatpöttyös étteremben

A Hatpöttyös Étteremben nagyon finom ebéddel, jó hangulatban zártuk a 2016 / 17- es tanévet.

logo
 
8000 Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 6.    —    Tel/fax: 22-504-674; 22-504-675    —    Email: aranyszfvar@gmail.com
2013. — Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény — Székesfehérvár — Minden Jog Fenntartva!