Arany János Iskola - Bemutatkozás Arany János Iskola - Alapfok Arany János Iskola - Szakiskola Arany János Iskola - Autisták Arany János Iskola - Szolgáltatásaink Arany János Iskola - Tagintézmény - Ezredéves Iskola
 
Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája

Szakiskola

Fejér megye témahét (2016.09.12-16.)

A fejérmegyei témahét 5 napja alatt részt vettünk madárgyűrűzésen, játékos formában megismerkedtünk a megye domborzati, vízrajzi elhelyezkedésével. Összegyűjtöttük, megneveztük megyénk településeit, híres alakjait. Csákvári, dinnyési, iszkaszentgyörgyi kirándulásaink során betekintettünk a megye tárgyalkotó kultúrájába.

témahét témahét

Állatok világnapja 2016.10.04.

Az Állatok világnapján egy iskolai projektnapon, délelőtt az állatvilág nagy csoportjaival-emlősök, madarak, bogarak, hüllők, halak- ismerkedtünk játékos formában.Délután a felelős állattartásról tartottak előadást a Herosz Fehérvárti Állatotthon munkatársai.

Állatok világnapja Állatok világnapja

Kirándulás a Budapesti Állatkertben 2016.09.19.

Az állatkert mindig nagy élmény tanulóinknak, minden évben fedezünk fel valami újat, és persze minden állatot imádunk.

állatkert

Időutazás éves projekt

A szakiskola projektje a 2016-17 tanévben az Időutazás címet kapta, mely célja történelmi korok bemutatása tanulóinknak. Az idei évben 6 alkalommal mutatjuk be osztályonként az adott kor főbb jellemzőit: kultúra, öltözködés, történelmi események, híres emberek, ételek, foglalkozások…. A tanultakat egy „történelemkönyvbe” gyűjtik a tanulók: képek, feladatlapok, alkotásokat, történetek….

Projektnyitó 2016. 10.20.

A nyitónapon áttekintettük játékosan az idei projetk történelmi korszakait. Kezdésként egy divatbemutatót tartottunk minden korszak öltözködési stílusát követve, majd feladatlapokat töltöttünk ki, megismerkedhettünk egy- két kinccsel, amiket rendszerezhettünk, minden korszaknak elkészült 3D-ben a legjellemzőbb vonása, táncoltunk, táviratokat fejtettünk meg. Nagyon várjuk a folytatást!

projektnyitó projektnyitó

Őskor 2016.11.23.

Az őskor bemutatása a 12.a és 12. b évfolyam feladata volt. Kis jelenettel prezentálták a kor társadalmát, feladatait. A nap során volt barlangfestés, marokedény készítés, pattintott kőfegyver készítés, vadászt, halászat, gyűjtögetés, élelem késtózítés magvakból… Régészkedhettünk Marton Tibor régész segítségével.

őskor őskor

Helloween 2016.10.28.

Megemlékeztünk az angolszász hagyományú helloween napról, egy kicsit szellemeskedtünk, sminkeltünk tököt faragtunk, sportoltunk és sütiztünk.

Helloween

Integrált kézműves 2016.11. 21.

Vendégeink voltak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7. osztályos tanulói. Jó hangulatú agyagos és textiles foglalkozás volt a 11.a és 11.b évfolyamos tanulóink közreműködésével.

kézműves foglalkozás

Integrált sportnap 2016.12.05.

Vendégeink voltak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 5. osztályos diákjai. Közös sportolás, játék, jókedv, vidámság...

sportnap sportnap

Mikulás nap 2016.12.06.

A szakiskolában is megjött a Mikulás. A zenekar gyönyörű szintetizátort kapott, a gyerekek sok- sok finomságot. Énekeltünk, kézműveskedtünk, megnézhettünk egy remek kis mesét és még sportoltunk is egyet a Mikulás jegyében.

Mikulás Mikulás
logo
 
8000 Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 6.    —    Tel/fax: 22-504-674; 22-504-675    —    Email: aranyszfvar@gmail.com
2013. — Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény — Székesfehérvár — Minden Jog Fenntartva!