Arany János Iskola - Bemutatkozás Arany János Iskola - Alapfok Arany János Iskola - Szakiskola Arany János Iskola - Autisták Arany János Iskola - Szolgáltatásaink Arany János Iskola - Tagintézményei
 

50 éves az iskolánk

INTEGRÁLT REGIONÁLIS KULTURÁLIS FESZTIVÁL

 

Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Integrált Regionális Kulturális Fesztiválját első alkalommal 2010-ben rendeztük meg az intézmény ″Befogadó pedagógia – befogadó társadalom″ című nyertes uniós projektjének egy nagyszabású pályázati rendezvényeként.

Projektünkben a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítottunk/fordítunk a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iráni elfogadó attitűd kialakítására, szemléletformálásra. E feladatunkat többek között integrált rendezvények szervezésével kívántuk elérni, melynek az a célja, hogy a fogyatékos és ép gyermekek együtt tevékenykedjenek, sportoljanak, szórakozzanak, megismerjék és elfogadják egymás különbségeit. A fesztivál első alkalommal óriási sikert aratott, megmozgatta a város-megye-régió érintett intézményeit, ráirányította a figyelmet az esélyegyenlőségre, a sérült emberek értékeire, az elfogadásra és befogadásra. Megszületett az ötlet: ebből a programból hagyományt kell teremteni.

A 2014. október 27-én, az Integrált Regionális Kulturális Fesztiválon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai lépnek fel, - és ami a legfontosabb - közös produkciókban is. Egy olyan fesztiválról van szó, amely mind korosztályban, mind sajátos nevelési igény szerint, mind pedig a művészeti ágak szerint a lehető legszínesebb. Székesfehérvár és a régió számos intézményéből lépnek fel sérült és ép gyermekek, fiatalok az óvodásoktól a főiskolai hallgatókig.

Csend Világa Alapítvány műsora

 

Integrált Kulturális Fesztivál - Videók:
2010-es gála teljes műsora

2012-es gála teljes műsora

2014.10.27. I. része Klikk
2014.10.27. II. része Klikk
2014.10.27. záróének Klikk

Színes Logó - Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

ESEMÉNYNAPTÁR

Összes Esemény >>

AKTUALITÁSOK

KRÉTA elektronikus ügyintézés (Beiratkozás az általános iskolába 2022.)
Tájékoztatás általános iskolába történő beíratásról

Ideiglenes felvételi rangsor 2022-23. tanév

Középfokú beiskolázás 2022.

Az 'Összes esemény' és a 'Fotógaléria' folyamatosan frissül!Hírek részletesenKréta


Ökoiskola


Ökoiskola


Bázisintézmény 2017-2019.


Bázisintézmény 2020-2023.


TehetségPont


Konferencia


Széchenyi 2020


Határtalanul


Boldog Iskola


Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola 2020
logo
 
8000 Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 6.    —    Tel/fax: 22-504-674; 22-504-675    —    Email: aranyszfvar@gmail.com
2013. — Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény — Székesfehérvár — Minden Jog Fenntartva!
Készítette: infoteszt